Flyttfirma Stockholm

Din pålitliga flyttfirma!
Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Flyttlådor – Packa dina flyttkartonger rätt

Tio tips på hur man packar i flyttlådor för en smidig flytt då man anlitat en flyttfirma

Många tror att deras flyttfirma råder till 100% över hur framgångsrik deras flytt blir.

Även fast din flyttfirma spelar en stor roll i hur framgångsfull dagen för flytten kommer att bli, så är det i själva verket många små saker, under din kontroll, som du kan göra för att din flytt ska bli smidig och effektiv. En av dessa saker är att packa dina flyttlådor ordenligt.

De följande 10 packningstipsen visar hur du ska packa för att skydda dina värdesaker och få en smidig flytt då du anlitat en flyttfirma.

Tips 1: Stäng och tejpa igen alla kartonger innan flyttarna kommer. Professionella flyttare kommer inte flytta öppna kartonger. Anledningen till detta är att öppna kartonger inte kan bli travade på varandra i lastbilen och att de ger en högre risk för skador med föremål som kan falla ur en öppen förvarningsenhet. Alla öppna kartoner bör bli tejpade och förseglade innan flyttarna kommer.

Tips 2: Lägg alla lösa föremål du vill flytta med dig i flyttkartonger. Se till att det inte finns några lösa föremål liggande på möbler eller blockerande korridorer.

Tips 3: Använd de garderobskartonger som din flyttfirma erbjuder gratis. Många lokala flyttfirmor tillhandahåller dessa värdefulla verktyg gratis för att använda under dagen för din flytt.

Tips 4: Ha allt fullständigt färdigpackat i flyttkartoner och var redo när flyttarna kommer. De flesta lokala flyttfirmor tar betalt per timme.

Tips 5: Fyll dina kartonger till toppen. Kartongerna är mycket starkare då de är helt fulla. Till hälften fyllda kartonger kan lätt sjunka ihop när andra kartonger blir travande ovanpå, så det är bättre att fylla dem fullständigt.

Tips 6: Märk alla dina kartonger med vilket rum du vill att de ska bli flyttade till. Om dina flyttare vet vilket rum du vill ha kartongerna i kommer det att spara dig både tid och pengar. Det tar lång tid om du verbalt måste berätta var varje låda ska placeras.

Tips 7: Packa aldrig tunga och ömtåliga saker i samma kartong. Kom ihåg, flyttlådor kan hamna upp och ner under en flytt. Tunga föremål på botten av en låda kan när kartongen hamnar upp och ner lätt krossa lätta, ömtåliga saker som packats ovanpå.

Tips 8: Använd alltid professionella högkvalitet flyttkartonger. Många flyttskador uppstår från att använda varukartonger eller de fraktlådor som säljs på många lokala affärer. Professionella flyttkartonger travas bättre, de sjunker inte ihop och de skyddar dina tillhörigheter.

Tips 9: Använd rätt storlek på flyttkartongen för det du packar. Det är väldigt viktigt att lägga rätt föremål i en kartong med en korrekt anpassad storlek. Tyngre föremål ska i allmänhet placeras i en liten eller mellanstor kartong medan väldigt lätta saker, såsom kuddar, är de enda som ska packas i väldigt stora kartonger. Kartongerna kan bli för tunga för att transportera eller inte hålla för vikten av innehållet.

Tips 10: Ta bort alla saker ur byråer och andra möbler med lådor och packa dem i flyttkartonger. Många tror att flyttare kan flytta deras möbler medan de fortfarande har tillhörigheter i. Men i själva verket vill de professionella flyttfirmorna att alla tillhörigheter ska plockas bort. Förutom att det blir för tungt att flytta så är dessutom inte dina tillhörigheter säkra däri. Du kommer att spara både tid och pengar om du gör detta i förväg istället för att dina flyttare ska be dig att ta ur sakerna medan de väntar.