Flyttlådor – Packa dina flyttkartonger rätt

Vet du hur man packar flyttlådor bäst? Många tror att deras flyttfirma råder till 100% över hur framgångsrik deras flytt blir.

Även fast din flyttfirma spelar en stor roll i hur framgångsfull dagen för flytten kommer att bli, så är det i själva verket många små saker, under din kontroll, som du kan göra för att din flytt ska bli smidig och effektiv. En av dessa saker är att packa dina flyttlådor ordenligt.

De följande 10 packningstipsen visar hur du ska packa för att skydda dina värdesaker och få en smidig flytt då du anlitat en flyttfirma i Stockholm.

Tio tips på hur man packar flyttlådor för en smidig flytt då man anlitat en flyttfirma

Tips 1: Stäng och tejpa igen alla flyttkartonger innan flyttarna kommer. Professionella flyttare kommer inte flytta en öppen flyttlåda. Anledningen till detta är att öppna kartonger inte kan bli travade på varandra i lastbilen och att de ger en högre risk för skador med föremål som kan falla ur en öppen förvarningsenhet. Alla öppna kartonger bör bli tejpade och förseglade innan flyttarna kommer.

Tips 2: Lägg alla lösa föremål du vill flytta med dig i flyttkartonger. Se till att det inte finns några lösa föremål liggande på möbler eller blockerande korridorer.

Tips 3: Använd de garderobskartonger som din flyttfirma erbjuder gratis. Många lokala flyttfirmor tillhandahåller dessa värdefulla verktyg gratis för att använda under dagen för din flytt.

Tips 4: Ha allt fullständigt färdigpackat i flyttkartonger och var redo när flyttarna kommer. De flesta lokala flyttfirmor tar betalt per timme.

Tips 5: Fyll dina flyttkartonger till toppen. Kartongerna är mycket starkare då de är helt fulla. Till hälften fyllda kartonger kan lätt sjunka ihop när andra kartonger blir travande ovanpå, så det är bättre att fylla dem fullständigt.

Märk dina flyttlådor

Tips 6: Märk alla dina flyttlådor med vilket rum du vill att de ska bli flyttade till. Om dina flyttare vet vilket rum du vill ha flyttkartongerna i kommer det att spara dig både tid och pengar. Det tar lång tid om du verbalt måste berätta var varje låda ska placeras.

Tips 7: Packa aldrig tunga och ömtåliga saker i samma kartong. Kom ihåg, flyttlådor kan hamna upp och ner under en flytt. Tunga föremål på botten av en låda kan när kartongen hamnar upp och ner lätt krossa lätta, ömtåliga saker som packats ovanpå.

Tips 8: Använd alltid professionella högkvalitet flyttlådor. Många flyttskador uppstår från att använda varukartonger eller de fraktlådor som säljs på många lokala affärer. Professionella flyttkartonger travas bättre, de sjunker inte ihop och de skyddar dina tillhörigheter.

Rätt storlek på flyttkartonger

Tips 9: Använd rätt storlek på flyttkartongen för det du packar. Det är väldigt viktigt att lägga rätt föremål i en flyttlåda med en korrekt anpassad storlek. Tyngre föremål ska i allmänhet placeras i en liten eller mellanstor kartong medan väldigt lätta saker, såsom kuddar, är de enda som ska packas i väldigt stora kartonger. Flyttlådorna kan bli för tunga för att transportera eller inte hålla för vikten av innehållet.

Tips 10: Ta bort alla saker ur byråer och andra möbler med lådor och packa dem i flyttlådor. Många tror att flyttpersonalen kan flytta deras möbler medan de fortfarande har tillhörigheter i. Men i själva verket vill de professionella flyttfirmorna att alla tillhörigheter ska plockas bort. Förutom att det blir för tungt att flytta så är dessutom inte dina tillhörigheter säkra däri. Du kommer att spara både tid och pengar om du gör detta i förväg istället för att dina flyttare ska be dig att ta ur sakerna medan de väntar.