Flyttips

Så flyttar man specialföremål – En guide

Insikten av att en del av dina specialföremål är för stora för att passa in i lådor eller alltför ömtåliga för att transporteras är normalt. Men detta kan skapa panik när du packar ned för din flyttdag. Pianon, målningar, arkadspel, samlarföremål och andra föremål kräver extra försiktig hantering när du flyttar. Detta eftersom dessa specialföremål är värdefulla, ömtåliga och ibland oersättliga.

För att säkerställa att dessa specialföremål hanteras med tillräcklig omsorg, bör du inte försöka transportera dem själv. Detta eftersom du kanske inte är medveten om de åtgärder och försiktighetsmått som är nödvändiga när du flyttar dem. Det är en bra idé att anlita en rekommenderad flyttfirma i Stockholm. De har lång kunskap och erfarenhet att flytta dessa typer av specialobjekt. En professionell flyttfirma är också mer benägna att ha de resurser som krävs för att säkert flytta dessa tillhörigheter.

Här är några saker du bör veta om att flytta specialföremål

  • Vissa ömtåliga föremål är alltför skrymmande för att passa i lådor och kräver extra emballage och stoppning för. Detta för att hindra dem från att skadas. Ett proffs kan packa dessa föremål eller ge råd för att säkerställa att de är redo att flyttas på ett säkert sätt.
  • Skrymmande eller tafatt formade föremål kan kräva extra utrustning som skall transporteras om fysisk arbetskraft är inte tillräcklig. Stöta i eller att släppa ett objekt kan resultera i att flisor flyger av. Eller att de bryts, eller andra skador. Den bästa lösningen är att anlita en professionell flyttfirma med rätt typ av utrustning för att transportera dessa föremål.

  • Målningar och elektronisk utrustning kan vara känslig för klimatförhållandena och kräver särskild isolering när de packas och flyttas. En professionell flyttfirma vet hur sådana föremål skall transporteras och kan hjälpa dig att packa dem korrekt så att de kan flyttas säkert.

  • En hel del av din ångest kan försvinna om du visste att dina föremål skulle täckas av en försäkringen i händelsen av en oförutsedd händelse. Flyttförsäkring täcker inte föremål förpackade av ägaren, så det rekommenderas att låta flyttfirma packa ömtåliga saker. Vissa föremål är oersättlig. Men det skadar det inte att ha den extra sinnesfriden som kommer med du vet du kommer att kompenseras om något skulle skadas.

Att flytta kan vara en stressig upplevelse

Att flytta kan vara stressande om man inte är tillräckligt förberedd. Och att behöva byta föremål som skadats under flytten är en extra påfrestning och kostnad. Genom att anlita en professionell flyttfirma i Stockholm är ett bra sätt att säkerställa att din flytt går smidigt. Då kommer alla dina värdefulla ägodelar anländer till ditt nya hem i ett stycke.

Vi på Flyttfirma Stockholm

Behöver du någon som smidigt och effektivt kan hjälpa dig med din flytt? Vi på Flyttfirma Stockholm skräddarsyr din flytt efter dina behov, ditt schema och din budget. Vi är stolta att kunna erbjuda dig en personlig flytt.
Med oss slipper du oroa dig för tunga soffor och otympliga möbler. Vi har lång erfarenhet av flytt och har den rätta tekniken för att flytta även de tyngsta möbler från otillgängliga platser så som t ex vindsloft och små förrådsutrymmen. Med oss får du professionell flytthjälp av personer med lång erfarenhet och god kundservice.

Har du ömtåliga saker kan du känna dig trygg i att vi alltid hanterar dina flyttlådor varsamt. Behöver du hjälp med paketering i flyttlådor av särskilda ömtåliga eller svårpackade saker kan vi på Flyttfirma Stockholm erbjuda hjälp även där. Vi är stolta över att idag kunna kalla oss en av de ledande flyttfirmorna som arbetar i Stockholmsområdet. Vi är företaget för dig som vill ha hjälp med din flytt i Stockholmsområdet.

Nu erbjuder vi även flyttstädning via vår samarbetspartner Flyttstädning Stockholm. Läs mer längre ner på sidan.

Kontakta Oss

Om du vill ha hjälp vid din flytt kan du kontakta oss via telefon eller e-mail.

www.FlyttfirmaStockholm.se
Telefon: 072014311
E-mail: stockholm@flyttakuten.se

Kontorets öppettider
Vardagar: 08.00 – 17.00
Helgdagar – Stängt

Flyttstädning Stockholm

Vi är stolta över att nu också kunna erbjuda Flyttstädning i Stockholm via vår samarbetspartner Flyttstädning Stockholm. För oss är det viktigt att vi kan erbjuda kvalitet och därför samarbetar vi bara med de bästa i branschen.
Flyttstädning Stockholm har lång erfarenhet av flyttstädning och tar smidigt och effektivt hand om städningen i samband med din flytt. Slipp oroa dig för klagomål på hur städningen är utförd, något som är vanligt när man gör flyttstädningen själv. Att utföra en flyttstädning är nämligen en helt annan sak än en vanlig veckostädning och det gäller att verkligen veta vad och vart man ska städa för att det ska bli helt rent i hela bostaden. Flyttstädning Stockholm har erfaren personal som utfört tusentals flyttstädningar och du kan därmed känna dig helt trygg i att arbetet blir ordentligt utfört när du anlitar dem.
Vill du slippa stressen som kommer med att behöva utföra en flyttstädning? Tveka då inte att boka en flyttstädning redan idag. När vi anlitar oss på Flyttfirma Stockholm ha du möjlighet att via oss beställa en flyttstädning till förmånligt pris. Det gårnaturligtvis ävenbra att enbart beställa flyttstädning om du vill utföra flytten på egen hand. Kontakta oss redan idag för bokning av den bästa flyttstädning Stockholm har att erbjuda! Varmt välkommen.

Varför välja en flyttfirma

Att flytta själv kan bli jobbigare och mer kostsamt än vad många tror och det är i de flesta fall mest ekonomiskt och tidseffektivt att anlita en flyttfirma för jobbet. FlyttAkuten i Stockholm har en lång erfarenhet av flytt och gör troligen arbetet på mindre än halva tiden mot vad det hade tagit lika många lekmän att flytta samma saker. Att hyra en lastbil och flytta själv är både stressigt och slitigt och tar ofta längre tid än vad man tror. I många fall är det lönsammare att anlita en professionell flyttfirma som gör jobbet på ett bättre och snabbare sätt.

Efter att ha betalat alla avgifter för lastbilshyrning, bensin, övriga flyttverktyg osv.  så kan det totala priset skjuta i höjden. Även om du bara ska flytta in i grannhuset så kan det vara mer ekonomiskt och tidsbesparande att anlita oss en flyttfirma i Stockholm. Kontakta oss så ger vi dig prisuppgifter för din flytt!

Företagsflytt

Vi flyttar inte enbart åt privatpersoner, vi är även erfarna företagsflyttare. Villkoren är de samma som för en bohagsflytt, nämligen dina. Du bestämmer själv vad du vill att FlyttAkuten ska göra och vad vi inte ska göra, det kan vara allt från demontering av hyllor och kontorsmöbler till förflyttning av lager eller extra varsam transport av datorer.

Det spelar ingen roll om du vill ha en flytt av kontoret eller om du vill ha en flytt för dina stora maskiner, vi fixar det.

För företag kan vi också erbjuda flyttstädning i samband med flytten. Vår samarbetspartner för flyttstädning i Stockholm har stor erfarenhet av flyttstäd för företag.

Bohagsflytt

Vi utför gärna din bohagsflytt, vi kan göra allt från paketering i kartong och plast, till uppackning vid ankomst. Men vi kan även endast stå för själva transporten, allt är upp till dig.

Om du vill att vi ska ta hand om nedpackning av dina tillhörigheter så ser vi till att de blir packade säkert och snyggt så att de är trygga under transporten. Våra packmästare är mycket skickliga på att se till att även omtåliga föremål packas på ett sätt som gör att de tål en flytt utan problem. När du anlitar oss  kan du känna dig trygg i att dina möbler och föremål packas och transporteras på ett tryggt och säkert sätt.

Vi värdesätter våra kunder och ser alltid till att de är nöjda med den service vi erbjuder. Vi jobbar på dina villkor! Vi kommer överens om priset redan innan flytten så blir det säkrast och bekvämt för våra kunder som  slipper oroa sig över kostnaderna.

Flyttkartonger

Att välja rätt flyttkartonger kan vara viktigt. Väljer man inte rätt kartonger med bra kvalitet kan flytten sluta i katastrof. En del kartonger som man t ex kan köpa i lågprisvaruhus kan vara för tunt tillverkade och har en tendens att vika sig och ibland till och med ge vika för vikten. Dessa brukar även vara lite svåra att stapla, vilket är väldigt viktigt i en flytt.

Vår flyttfirma i Stockholm använder sig av specialtillverkade kartonger för just flyttfirmor med dubbelt lager wellpapp som tål lite tuffare tag och håller stadigt vid alla flyttar. Dessa håller mycket längre än många andra flyttkartonger, är väldigt pålitliga och kan bli ordentligt staplade. Nu kan även du använda dessa slittåliga flyttkartonger.

FlyttAkuten säljer nu flyttkartonger, nya och fräscha, till dig. Våra flyttkartonger finns till förmånliga priser (ring oss för dagsaktuellt pris).

För att köpa kvalitetsmässiga flyttkartonger vänligen kontakta oss genom att fylla i formuläret på sidan.

Flyttfirma Stockholm garanterar att med våra flyttkartonger kommer du att bli 100 % nöjd.

Miljöaspekter

Vi på Flyttfirma Stockholm är mycket måna om miljön. Vi kör miljövänligt och och använder oss t ex av flyttkartonger som är miljömärkta.

Flyttlådor – Packa dina flyttkartonger rätt

Vet du hur man packar flyttlådor bäst? Många tror att deras flyttfirma råder till 100% över hur framgångsrik deras flytt blir.

Även fast din flyttfirma spelar en stor roll i hur framgångsfull dagen för flytten kommer att bli, så är det i själva verket många små saker, under din kontroll, som du kan göra för att din flytt ska bli smidig och effektiv. En av dessa saker är att packa dina flyttlådor ordenligt.

De följande 10 packningstipsen visar hur du ska packa för att skydda dina värdesaker och få en smidig flytt då du anlitat en flyttfirma i Stockholm.

Tio tips på hur man packar flyttlådor för en smidig flytt då man anlitat en flyttfirma

Tips 1: Stäng och tejpa igen alla flyttkartonger innan flyttarna kommer. Professionella flyttare kommer inte flytta en öppen flyttlåda. Anledningen till detta är att öppna kartonger inte kan bli travade på varandra i lastbilen och att de ger en högre risk för skador med föremål som kan falla ur en öppen förvarningsenhet. Alla öppna kartonger bör bli tejpade och förseglade innan flyttarna kommer.

Tips 2: Lägg alla lösa föremål du vill flytta med dig i flyttkartonger. Se till att det inte finns några lösa föremål liggande på möbler eller blockerande korridorer.

Tips 3: Använd de garderobskartonger som din flyttfirma erbjuder gratis. Många lokala flyttfirmor tillhandahåller dessa värdefulla verktyg gratis för att använda under dagen för din flytt.

Tips 4: Ha allt fullständigt färdigpackat i flyttkartonger och var redo när flyttarna kommer. De flesta lokala flyttfirmor tar betalt per timme.

Tips 5: Fyll dina flyttkartonger till toppen. Kartongerna är mycket starkare då de är helt fulla. Till hälften fyllda kartonger kan lätt sjunka ihop när andra kartonger blir travande ovanpå, så det är bättre att fylla dem fullständigt.

Märk dina flyttlådor

Tips 6: Märk alla dina flyttlådor med vilket rum du vill att de ska bli flyttade till. Om dina flyttare vet vilket rum du vill ha flyttkartongerna i kommer det att spara dig både tid och pengar. Det tar lång tid om du verbalt måste berätta var varje låda ska placeras.

Tips 7: Packa aldrig tunga och ömtåliga saker i samma kartong. Kom ihåg, flyttlådor kan hamna upp och ner under en flytt. Tunga föremål på botten av en låda kan när kartongen hamnar upp och ner lätt krossa lätta, ömtåliga saker som packats ovanpå.

Tips 8: Använd alltid professionella högkvalitet flyttlådor. Många flyttskador uppstår från att använda varukartonger eller de fraktlådor som säljs på många lokala affärer. Professionella flyttkartonger travas bättre, de sjunker inte ihop och de skyddar dina tillhörigheter.

Rätt storlek på flyttkartonger

Tips 9: Använd rätt storlek på flyttkartongen för det du packar. Det är väldigt viktigt att lägga rätt föremål i en flyttlåda med en korrekt anpassad storlek. Tyngre föremål ska i allmänhet placeras i en liten eller mellanstor kartong medan väldigt lätta saker, såsom kuddar, är de enda som ska packas i väldigt stora kartonger. Flyttlådorna kan bli för tunga för att transportera eller inte hålla för vikten av innehållet.

Tips 10: Ta bort alla saker ur byråer och andra möbler med lådor och packa dem i flyttlådor. Många tror att flyttpersonalen kan flytta deras möbler medan de fortfarande har tillhörigheter i. Men i själva verket vill de professionella flyttfirmorna att alla tillhörigheter ska plockas bort. Förutom att det blir för tungt att flytta så är dessutom inte dina tillhörigheter säkra däri. Du kommer att spara både tid och pengar om du gör detta i förväg istället för att dina flyttare ska be dig att ta ur sakerna medan de väntar.