Flyttips

Varför arbeta med ett företag för flytthjälp? – Din guide till en smidig flytt

Att flytta kan vara en krävande och stressig process. Det finns så många detaljer att hålla reda på och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Därför kan det vara till stor hjälp att anlita ett professionellt företag för flytthjälp.

Expertis och erfarenhet

Ett företag för flytthjälp har vanligtvis många års erfarenhet inom branschen. De har hanterat olika typer av flyttprojekt och har därmed kunskap och expertis för att kunna hantera även de mest komplexa situationerna. Genom att anlita ett sådant företag kan du vara trygg i vetskapen om att de kommer att ta hand om din flytt på ett professionellt och välorganiserat sätt.

Effektivitet och snabbhet

Att flytta på egen hand kan vara mycket tidskrävande. Du behöver packa alla dina ägodelar, lasta dem i en lastbil, transportera dem till din nya bostad och sedan packa upp dem igen. Det kan ta dagar eller till och med veckor att slutföra hela processen. Genom att anlita ett flyttföretag kan du spara tid och energi. De har den nödvändiga utrustningen och personalen för att kunna genomföra flytten snabbt och effektivt.

Säkerhet och försäkring

En av de mest betydelsefulla fördelarna med att anlita ett företag för flytthjälp är att du kan känna dig trygg med att dina ägodelar hanteras på ett säkert sätt. Ett professionellt flyttföretag använder rätt tekniker och material för att säkerställa att dina ägodelar inte skadas under transporten. Dessutom är de vanligtvis försäkrade, vilket innebär att du blir ersatt om något av dina ägodelar skulle skadas eller gå förlorat under flytten.

Stressavlastning

Att flytta är ofta en stressig upplevelse. Genom att anlita ett företag för flytthjälp kan du minska den stress som är förknippad med att organisera och genomföra en flytt. De tar hand om de praktiska aspekterna av flytten. Vilket ger dig tid och utrymme att fokusera på att anpassa dig till ditt nya hem och din nya omgivning.

Kostnadseffektivitet

Det kan vara frestande att tro att det är billigare att flytta på egen hand än att anlita ett företag för flytthjälp. Men när du tar hänsyn till kostnader som bensin, hyra av fordon, förpackningsmaterial och eventuella skador på dina ägodelar som kan uppstå vid en självständig flytt, kan det faktiskt vara mer kostnadseffektivt att anlita professionell hjälp. Ett flyttföretag har rutin och erfarenhet för att genomföra flytten på ett effektivt sätt och minimera risken för skador.

Att arbeta med ett företag för flytthjälp kan vara en klok investering för att underlätta din flyttprocess. De kan erbjuda expertis, effektivitet, säkerhet och stressavlastning, samtidigt som de kan vara mer kostnadseffektiva än att försöka göra allt på egen hand. Så nästa gång du planerar en flytt, överväg att anlita ett företag för flytthjälp och upplev fördelarna själv.

Välja rätt flyttföretag

Erfarenhet och rykte

Det är viktigt att välja ett flyttföretag med erfarenhet och gott rykte. Gör undersökningar och leta efter recensioner och rekommendationer från tidigare kunder. Ta reda på hur länge företaget har varit verksamt och om de har erfarenhet av att hantera flyttar i din specifika region.

Licens och försäkring

Se till att det flyttföretag du överväger har rätt licens och försäkringar. Detta garanterar att de följer regler och föreskrifter för branschen och att du är skyddad om något skulle gå fel under flytten.

Pris och offert

Jämför priserna och begär offert från olika flyttföretag. Var noga med att förstå vad som ingår i priset och om det finns några extra avgifter att ta hänsyn till. Välj inte enbart baserat på det lägsta priset, utan överväg även företagets rykte och servicenivå.

Kundservice

En bra indikator på ett pålitligt flyttföretag är kundservice. Kontakta företaget för att se hur de bemöter dig och svara på dina frågor. En tillmötesgående och professionell kundservice kan vara en viktig faktor vid valet av flyttföretag.

Specialiserade tjänster

Om du har speciella behov, som att flytta värdefulla föremål, tunga möbler eller företagets kontorsutrustning, kontrollera om flyttföretaget erbjuder specialiserade tjänster för sådana situationer. Det kan vara avgörande att anlita ett företag som har erfarenhet av att hantera dessa typer av flyttar.

Att välja rätt flyttföretag är en viktig del av att säkerställa en smidig och lyckad flytt. Ta dig tid att utvärdera olika alternativ och följ dessa tips för att göra det bästa valet.

Så flyttar man specialföremål – En guide

Insikten av att en del av dina specialföremål är för stora för att passa in i lådor eller alltför ömtåliga för att transporteras är normalt. Men detta kan skapa panik när du packar ned för din flyttdag. Pianon, målningar, arkadspel, samlarföremål och andra föremål kräver extra försiktig hantering när du flyttar. Detta eftersom dessa specialföremål är värdefulla, ömtåliga och ibland oersättliga.

För att säkerställa att dessa specialföremål hanteras med tillräcklig omsorg, bör du inte försöka transportera dem själv. Detta eftersom du kanske inte är medveten om de åtgärder och försiktighetsmått som är nödvändiga när du flyttar dem. Det är en bra idé att anlita en rekommenderad flyttfirma i Stockholm. De har lång kunskap och erfarenhet att flytta dessa typer av specialobjekt. En professionell flyttfirma är också mer benägna att ha de resurser som krävs för att säkert flytta dessa tillhörigheter.

Här är några saker du bör veta om att flytta specialföremål

 • Vissa ömtåliga föremål är alltför skrymmande för att passa i lådor och kräver extra emballage och stoppning för. Detta för att hindra dem från att skadas. Ett proffs kan packa dessa föremål eller ge råd för att säkerställa att de är redo att flyttas på ett säkert sätt.
 • Skrymmande eller tafatt formade föremål kan kräva extra utrustning som skall transporteras om fysisk arbetskraft är inte tillräcklig. Stöta i eller att släppa ett objekt kan resultera i att flisor flyger av. Eller att de bryts, eller andra skador. Den bästa lösningen är att anlita en professionell flyttfirma med rätt typ av utrustning för att transportera dessa föremål.

 • Målningar och elektronisk utrustning kan vara känslig för klimatförhållandena och kräver särskild isolering när de packas och flyttas. En professionell flyttfirma vet hur sådana föremål skall transporteras och kan hjälpa dig att packa dem korrekt så att de kan flyttas säkert.

 • En hel del av din ångest kan försvinna om du visste att dina föremål skulle täckas av en försäkringen i händelsen av en oförutsedd händelse. Flyttförsäkring täcker inte föremål förpackade av ägaren, så det rekommenderas att låta flyttfirma packa ömtåliga saker. Vissa föremål är oersättlig. Men det skadar det inte att ha den extra sinnesfriden som kommer med du vet du kommer att kompenseras om något skulle skadas.

Att flytta kan vara en stressig upplevelse

Att flytta kan vara stressande om man inte är tillräckligt förberedd. Och att behöva byta föremål som skadats under flytten är en extra påfrestning och kostnad. Genom att anlita en professionell flyttfirma i Stockholm är ett bra sätt att säkerställa att din flytt går smidigt. Då kommer alla dina värdefulla ägodelar anländer till ditt nya hem i ett stycke.

Vi på Flyttfirma Stockholm

Behöver du någon som smidigt och effektivt kan hjälpa dig med din flytt? Vi på Flyttfirma Stockholm skräddarsyr din flytt efter dina behov, ditt schema och din budget. Vi är stolta att kunna erbjuda dig en personlig flytt.
Med oss slipper du oroa dig för tunga soffor och otympliga möbler. Vi har lång erfarenhet av flytt och har den rätta tekniken för att flytta även de tyngsta möbler från otillgängliga platser så som t ex vindsloft och små förrådsutrymmen. Med oss får du professionell flytthjälp av personer med lång erfarenhet och god kundservice.

Har du ömtåliga saker kan du känna dig trygg i att vi alltid hanterar dina flyttlådor varsamt. Behöver du hjälp med paketering i flyttlådor av särskilda ömtåliga eller svårpackade saker kan vi på Flyttfirma Stockholm erbjuda hjälp även där. Vi är stolta över att idag kunna kalla oss en av de ledande flyttfirmorna som arbetar i Stockholmsområdet. Vi är företaget för dig som vill ha hjälp med din flytt i Stockholmsområdet.

Nu erbjuder vi även flyttstädning via vår samarbetspartner Flyttstädning Stockholm. Läs mer längre ner på sidan.

Kontakta Oss

Om du vill ha hjälp vid din flytt kan du kontakta oss via telefon eller e-mail.

www.FlyttfirmaStockholm.se
Telefon: 070201431
E-mail: stockholm@flyttakuten.se

Kontorets öppettider
Vardagar: 08.00 – 17.00
Helgdagar – Stängt

Flyttstädning Stockholm

Vi är stolta över att nu också kunna erbjuda Flyttstädning i Stockholm via vår samarbetspartner Flyttstädning Stockholm. För oss är det viktigt att vi kan erbjuda kvalitet och därför samarbetar vi bara med de bästa i branschen.

Flyttstädning Stockholm har lång erfarenhet av flyttstädning och tar smidigt och effektivt hand om städningen i samband med din flytt. Slipp oroa dig för klagomål på hur städningen är utförd, något som är vanligt när man gör flyttstädningen själv. Att utföra en flyttstädning är nämligen en helt annan sak än en vanlig veckostädning och det gäller att verkligen veta vad och vart man ska städa för att det ska bli helt rent i hela bostaden.

Flyttstädning Stockholm har erfaren personal som utfört tusentals flyttstädningar och du kan därmed känna dig helt trygg i att arbetet blir ordentligt utfört när du anlitar dem.

Vill du slippa stressen som kommer med att behöva utföra en flyttstädning? Tveka då inte att boka en flyttstädning redan idag. När vi anlitar oss på Flyttfirma Stockholm ha du möjlighet att via oss beställa en flyttstädning till förmånligt pris. Det går naturligtvis även bra att enbart beställa flyttstädning om du vill utföra flytten på egen hand. Kontakta oss redan idag för bokning av den bästa flyttstädning Stockholm har att erbjuda! Varmt välkommen.

Varför välja en flyttfirma

Att flytta själv kan bli jobbigare och mer kostsamt än vad många tror och det är i de flesta fall mest ekonomiskt och tidseffektivt att anlita en flyttfirma för jobbet. FlyttAkuten i Stockholm har en lång erfarenhet av flytt och gör troligen arbetet på mindre än halva tiden mot vad det hade tagit lika många lekmän att flytta samma saker. Att hyra en lastbil och flytta själv är både stressigt och slitigt och tar ofta längre tid än vad man tror. I många fall är det lönsammare att anlita en professionell flyttfirma som gör jobbet på ett bättre och snabbare sätt.

Efter att ha betalat alla avgifter för lastbilshyrning, bensin, övriga flyttverktyg osv.  så kan det totala priset skjuta i höjden. Även om du bara ska flytta in i grannhuset så kan det vara mer ekonomiskt och tidsbesparande att anlita oss en flyttfirma i Stockholm. Kontakta oss så ger vi dig prisuppgifter för din flytt!

Företagsflytt

Vi flyttar inte enbart åt privatpersoner, vi är även erfarna företagsflyttare. Villkoren är de samma som för en bohagsflytt, nämligen dina. Du bestämmer själv vad du vill att FlyttAkuten ska göra och vad vi inte ska göra, det kan vara allt från demontering av hyllor och kontorsmöbler till förflyttning av lager eller extra varsam transport av datorer.

Det spelar ingen roll om du vill ha en flytt av kontoret eller om du vill ha en flytt för dina stora maskiner, vi fixar det.

För företag kan vi också erbjuda flyttstädning i samband med flytten. Vår samarbetspartner för flyttstädning i Stockholm har stor erfarenhet av flyttstäd för företag.

Bohagsflytt

Vi utför gärna din bohagsflytt, vi kan göra allt från paketering i kartong och plast, till uppackning vid ankomst. Men vi kan även endast stå för själva transporten, allt är upp till dig.

Om du vill att vi ska ta hand om nedpackning av dina tillhörigheter så ser vi till att de blir packade säkert och snyggt så att de är trygga under transporten. Våra packmästare är mycket skickliga på att se till att även omtåliga föremål packas på ett sätt som gör att de tål en flytt utan problem. När du anlitar oss  kan du känna dig trygg i att dina möbler och föremål packas och transporteras på ett tryggt och säkert sätt.

Vi värdesätter våra kunder och ser alltid till att de är nöjda med den service vi erbjuder. Vi jobbar på dina villkor! Vi kommer överens om priset redan innan flytten så blir det säkrast och bekvämt för våra kunder som  slipper oroa sig över kostnaderna.

Flyttkartonger

Att välja rätt flyttkartonger kan vara viktigt. Väljer man inte rätt kartonger med bra kvalitet kan flytten sluta i katastrof. En del kartonger som man t ex kan köpa i lågprisvaruhus kan vara för tunt tillverkade och har en tendens att vika sig och ibland till och med ge vika för vikten. Dessa brukar även vara lite svåra att stapla, vilket är väldigt viktigt i en flytt.

Vår flyttfirma i Stockholm använder sig av specialtillverkade kartonger för just flyttfirmor med dubbelt lager wellpapp som tål lite tuffare tag och håller stadigt vid alla flyttar. Dessa håller mycket längre än många andra flyttkartonger, är väldigt pålitliga och kan bli ordentligt staplade. Nu kan även du använda dessa slittåliga flyttkartonger.

FlyttAkuten säljer nu flyttkartonger, nya och fräscha, till dig. Våra flyttkartonger finns till förmånliga priser (ring oss för dagsaktuellt pris).

För att köpa kvalitetsmässiga flyttkartonger vänligen kontakta oss genom att fylla i formuläret på sidan.

Flyttfirma Stockholm garanterar att med våra flyttkartonger kommer du att bli 100 % nöjd.

Miljöaspekter

Vi på Flyttfirma Stockholm är mycket måna om miljön. Vi kör miljövänligt och och använder oss t ex av flyttkartonger som är miljömärkta.

Flyttlådor – Packa dina flyttkartonger rätt

Vet du hur man packar flyttlådor bäst? Många tror att deras flyttfirma råder till 100% över hur framgångsrik deras flytt blir.

Även fast din flyttfirma spelar en stor roll i hur framgångsfull dagen för flytten kommer att bli, så är det i själva verket många små saker, under din kontroll, som du kan göra för att din flytt ska bli smidig och effektiv. En av dessa saker är att packa dina flyttlådor ordenligt.

De följande 10 packningstipsen visar hur du ska packa för att skydda dina värdesaker och få en smidig flytt då du anlitat en flyttfirma i Stockholm.

Tio tips på hur man packar flyttlådor för en smidig flytt då man anlitat en flyttfirma

Tips 1: Stäng och tejpa igen alla flyttkartonger innan flyttarna kommer. Professionella flyttare kommer inte flytta en öppen flyttlåda. Anledningen till detta är att öppna kartonger inte kan bli travade på varandra i lastbilen och att de ger en högre risk för skador med föremål som kan falla ur en öppen förvarningsenhet. Alla öppna kartonger bör bli tejpade och förseglade innan flyttarna kommer.

Tips 2: Lägg alla lösa föremål du vill flytta med dig i flyttkartonger. Se till att det inte finns några lösa föremål liggande på möbler eller blockerande korridorer.

Tips 3: Använd de garderobskartonger som din flyttfirma erbjuder gratis. Många lokala flyttfirmor tillhandahåller dessa värdefulla verktyg gratis för att använda under dagen för din flytt.

Tips 4: Ha allt fullständigt färdigpackat i flyttkartonger och var redo när flyttarna kommer. De flesta lokala flyttfirmor tar betalt per timme.

Tips 5: Fyll dina flyttkartonger till toppen. Kartongerna är mycket starkare då de är helt fulla. Till hälften fyllda kartonger kan lätt sjunka ihop när andra kartonger blir travande ovanpå, så det är bättre att fylla dem fullständigt.

Märk dina flyttlådor

Tips 6: Märk alla dina flyttlådor med vilket rum du vill att de ska bli flyttade till. Om dina flyttare vet vilket rum du vill ha flyttkartongerna i kommer det att spara dig både tid och pengar. Det tar lång tid om du verbalt måste berätta var varje låda ska placeras.

Tips 7: Packa aldrig tunga och ömtåliga saker i samma kartong. Kom ihåg, flyttlådor kan hamna upp och ner under en flytt. Tunga föremål på botten av en låda kan när kartongen hamnar upp och ner lätt krossa lätta, ömtåliga saker som packats ovanpå.

Tips 8: Använd alltid professionella högkvalitet flyttlådor. Många flyttskador uppstår från att använda varukartonger eller de fraktlådor som säljs på många lokala affärer. Professionella flyttkartonger travas bättre, de sjunker inte ihop och de skyddar dina tillhörigheter.

Rätt storlek på flyttkartonger

Tips 9: Använd rätt storlek på flyttkartongen för det du packar. Det är väldigt viktigt att lägga rätt föremål i en flyttlåda med en korrekt anpassad storlek. Tyngre föremål ska i allmänhet placeras i en liten eller mellanstor kartong medan väldigt lätta saker, såsom kuddar, är de enda som ska packas i väldigt stora kartonger. Flyttlådorna kan bli för tunga för att transportera eller inte hålla för vikten av innehållet.

Tips 10: Ta bort alla saker ur byråer och andra möbler med lådor och packa dem i flyttlådor. Många tror att flyttpersonalen kan flytta deras möbler medan de fortfarande har tillhörigheter i. Men i själva verket vill de professionella flyttfirmorna att alla tillhörigheter ska plockas bort. Förutom att det blir för tungt att flytta så är dessutom inte dina tillhörigheter säkra däri. Du kommer att spara både tid och pengar om du gör detta i förväg istället för att dina flyttare ska be dig att ta ur sakerna medan de väntar.

Flytthjälp Stockholm – Flytta stora möbler

Jag tillbringade förra helgen med att flytta till en ny lägenhet och jösses, om det var hårt arbete. På söndag kväll kunde jag knappt lyfta mina armar längre och än mindre mina ögonlock. Och jag hade ändå flytthjälp! Massor av det, tack vare en del väldigt kärleksfulla familjemedlemmar.

Flytthjälp för att flytta tunga möbler

Jag vet att jag inte kunde ha flyttat vissa av mina mer skrymmande möbler själv. Och det var ändå en kamp att flytta en del av möblerna. Även fast vi var flera stycken som kånkade på dem tillsammans!  För att göra saker lättare för dig när du ska flytta – och så att jag kommer att komma ihåg läxan jag lärde mig i helgen – så har jag sammanställt några tips om att flytta tyngre möbler. Kom ihåg att du bör alltid anlita en flyttfirma för flytt av tunga möbler om du känner dig osäker.

4 tips för att flytta stora och tunga möbler

 1. Förbered – Ta dig tid att tömma lådor på föremål, och om möjligt, ta bort själva lådorna med innan du lyfter byråer och sängbord. Ta bort kuddar från stolar och soffor. Slå in ömtåliga föremål som TV-apparater i skyddande material, som går att hyra från lokala flyttfirmor.
 2. Ta isär – Om ditt skrivbord, byrå eller sängbord går att ta isär skulle jag rekommendera att göra det för att minska bördan.
 3. Mät – Bli inte fast i en korridor eller dörröppning bara för att du inte kollat måtten. Mät längd, höjd och djup på dina saker. Likväl som korridorer, dörröppningar och hissar, för att se att möblerna passar in och genom de nödvändiga passagerna.
 4. Manövrera – Innan du lyfter något föremål, bestäm på vilket sätt. Med måtten i handen, bestäm vilken del av föremålet som ska igenom dörröppningen först. Till exempel, många soffor får inte plats genom en dörröppning upprätta. Det är oftast lättare att istället placera soffan på högkant och skruva den runt öppningen genom att skjuta den i vinkel. Om det kommer att vara mer än en person som flyttar ett föremål är det också en bra idé att diskutera igenom vem som kommer att leda, vem som kommer att följa och var pauser kommer att tas.

Flyttar du upp eller ner en trappa? Diskutera hur du kommer att placera möbeln på trappavsatser och runt hörn. Kanske bör du ta mer mått just på dessa ställen. Fråga en granne om flytthjälp.

Tacka Gud för lasthissar.  Flyttar du till en lägenhet som inte är på första våningen och som inte har en lasthiss så förbarmar jag mig över din stackars, stackars själ. Kontakta vår flyttfirma i Stockholm för prisvärd flytthjälp av tunga och stora möbler.

Tips när du ska flytta – Spara tid, energi och pengar när du flyttar

Att göra sig redo för att flytta kan vara väldigt stressande. Faktiskt så listar Arbetsmiljöverket flytta, som det tredje mest stressframkallande momentet i livet, strax bakom dödsfall och skilsmässa.

5 smarta flyttningstips för dig som ska flytta

Men för att se positivt på det hela, så finns det många flyttips som du kan dra nytta utav för att göra flytten mindre uppslitande för både dig och dina närmaste.

1 – Börja flytta i tid

Att flytta är en tidskrävande process, främst tack vare tiden det tar att packa ner allt i ditt nuvarande boende. Många blir ofta förvånade över hur lång tid det kan ta att organisera alla saker och bli klar för att börja flytta ut. Av tidsbrist slutar det ofta med att man slänger ihop det allra sista. Men detta kan leda till stora problem i slutet av flyttprocessen.

De flesta behöver ungefär 4 veckor för att bli klar med en flytt. Detta på grund av att det tar åtskilliga timmar att packa varje rum. Faktiskt så läste jag någonstans att det tar 4-5 timmar för en genomsnittsstudent att packa ihop ett studentrum före en flytt.

2 – Använd en checklista och en organiserare

En av de bästa sakerna med att flytta är att så många andra redan har gjort det innan och därmed tillhandahållit en gedigen visdomskälla om hur man gör det bra. Vi på Flyttfirma Stockholm har samlat ihop den nyttiga informationen och skapat denna artikel till dig.

Flyttare världen över är överens om att det finns två fantastiska hjälpmedel; en flytt checklista och en flyttorganiserare.

En flyttorganiserare är helt enkelt en pärm innehållandes de viktigaste pappren rörande din flytt. Såsom hyres- vatten- och elkontrakt, dokument rörande lån, etc. Den samlar allt på ett och samma ställe under denna stressiga tid.

3 – Skapa ”öppna mig först” flyttkartonger och flyttlådor

Ett av det krångligaste med att flytta är att hitta det du behöver på ditt nya ställe när du börjar packa upp. Detta är en snabb lösning för att underlätta.

4 – Packa inte ner det, om du kan leva utan det

Den mesta tiden spenderad under en flytt rör ner- och uppackning. Så om du inte har använt föremålet på över ett år är det en bra idé att lätta flyttlasset med att göra dig av med det. Här är mitt vanliga tillvägagångssätt:

 • Medan du packar, sortera ut saker du kan leva utan i kartonger märkta ”flyttloppmarknad”.
 • Gör dig av med alla trasiga saker.
 • Skänk alla användbara kläder och leksaker till lokala välgörenhetsorganisationer.
 • Organisera en flyttloppmarknad för allt du inte använder och som är säljbart. Ofta kan man tjäna mellan 2000 till 20000 kronor på en välorganiserad, väl marknadsförd och väl prissatt loppmarknad.
 • Se till att en lastbil från en välgörenhetsorganisation kommer i samma veva som flytt loppmarknaden avslutas för att plocka upp allt som inte blev sålt.

5 – Ha lämplig betalning redo i förväg till flyttfirman

Om du använder dig av en rekommenderad flyttfirma i Stockholm måste du oftast ha kontanter, betalorder eller faktura redo redan innan de börjar lasta av den första flyttkartongen. De flesta accepterar inte alla sorts betalkort och många tar inte ens betalkort alls. Kolla innan du skriver under kontrakt med din flyttfirma och verifiera igen med flyttförmannen innan han eller hon börjar bära.

Om du följer dessa råd kommer du ha en bra utgångspunkt för att göra din flytt stressfri.

Lycka till med din framtida flytt!