Flytthjälp Stockholm – Flytta stora möbler

Jag tillbringade förra helgen med att flytta till en ny lägenhet och jösses, om det var hårt arbete. På söndag kväll kunde jag knappt lyfta mina armar längre och än mindre mina ögonlock. Och jag hade ändå flytthjälp! Massor av det, tack vare en del väldigt kärleksfulla familjemedlemmar.

Flytthjälp för att flytta tunga möbler

Jag vet att jag inte kunde ha flyttat vissa av mina mer skrymmande möbler själv. Och det var ändå en kamp att flytta en del av möblerna. Även fast vi var flera stycken som kånkade på dem tillsammans!  För att göra saker lättare för dig när du ska flytta – och så att jag kommer att komma ihåg läxan jag lärde mig i helgen – så har jag sammanställt några tips om att flytta tyngre möbler. Kom ihåg att du bör alltid anlita en flyttfirma för flytt av tunga möbler om du känner dig osäker.

4 tips för att flytta stora och tunga möbler

  1. Förbered – Ta dig tid att tömma lådor på föremål, och om möjligt, ta bort själva lådorna med innan du lyfter byråer och sängbord. Ta bort kuddar från stolar och soffor. Slå in ömtåliga föremål som TV-apparater i skyddande material, som går att hyra från lokala flyttfirmor.
  2. Ta isär – Om ditt skrivbord, byrå eller sängbord går att ta isär skulle jag rekommendera att göra det för att minska bördan.
  3. Mät – Bli inte fast i en korridor eller dörröppning bara för att du inte kollat måtten. Mät längd, höjd och djup på dina saker. Likväl som korridorer, dörröppningar och hissar, för att se att möblerna passar in och genom de nödvändiga passagerna.
  4. Manövrera – Innan du lyfter något föremål, bestäm på vilket sätt. Med måtten i handen, bestäm vilken del av föremålet som ska igenom dörröppningen först. Till exempel, många soffor får inte plats genom en dörröppning upprätta. Det är oftast lättare att istället placera soffan på högkant och skruva den runt öppningen genom att skjuta den i vinkel. Om det kommer att vara mer än en person som flyttar ett föremål är det också en bra idé att diskutera igenom vem som kommer att leda, vem som kommer att följa och var pauser kommer att tas.

Flyttar du upp eller ner en trappa? Diskutera hur du kommer att placera möbeln på trappavsatser och runt hörn. Kanske bör du ta mer mått just på dessa ställen. Fråga en granne om flytthjälp.

Tacka Gud för lasthissar.  Flyttar du till en lägenhet som inte är på första våningen och som inte har en lasthiss så förbarmar jag mig över din stackars, stackars själ. Kontakta vår flyttfirma i Stockholm för prisvärd flytthjälp av tunga och stora möbler.